Snupi stripovi


Snupija, Čarli Brauna i druge junake Peanutsa je je uradio Čarls Šulc - jedan od najpoznatijih svetskih strip crtača koji je dva dana po rođenju dobio nadimak Sparki prema tadašnjem popularnom strip junaku iz dnevnih novina.Strip se prvi put pojavio 2.10.1950 i u početku je izlazio radnim danima u dnevnim novinama.

Ovo je dečiji strip koji ima puno likova koji su se vremenem menjali, a najvažniji su - Čarli Braun večiti gubitnik. Dečak na čijoj proslavi uvek poda kiša, koji nikada nece pobediti na basaball utakmici i nikada neće osvijiti srce crvene devojčice. Pognute glave sa rukama u džepovima u pratnji Snupija, večito zamišljen.

Snupi je inteligentni pas, verovatno najintelegentniji lik u čitavom serijalu koji nikada nije progovorio nijednu reč. Woodstok-velika uloga za tako malu pticu. Veliki Snupijev pratilac i njegov verni prijatelj. Marie i Pepermint Patty-ova dva lika idu zajedno ili nikako. Uprkos tome što su sušta suprotnost ne bi mogle jedna bez druge. Lusy je neverovatno gunđalo. Iako nije pamatna kako se želi prikazati stalno deli savete.

Charles Schulz je nacrtao apsolutno sve epizode Peanutsa i odlučio je da nakon njegove smrti niko na može nastaviti crtati ovaj srtip te je sam sebe poslao u istoriju.Search