Prag - Češka


prag - ceska, pogled na mostove Prag-glavni grad Češke
Prag, glavni grad Češke, poznat i kao "zlatni grad", po mnogima predstavlja jedan od najlepših svetskih gradova. Ove atribute grad opravdava ne samo svojom arhitekturom, jedinstvenim pivnicama, Astronomskim satom i ostalim atrakcijama, već i uređenošću, čistoćom i ljubaznošću svojih građana.

šta ne treba propustiti u Pragu?
Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a, što dovoljno govori o važnosti i lepoti Praga. Sam centar je podeljen na stari i novi deo, koji predstavljaju pravi kontrast arhitekture stare i do hiljadu godina i nove, moderne arhitekture evropskih metropola. Ono što ne treba propustiti pri putovanju u Prag je tura brodićem po Vltavi, "tura duhova" i dom stražara Hradžana - koja predstavlja šetnju lavirintima i stecištem alhemičara, obilazak boemskih pivnica, Astronomski sat sa apostolima i "smrću", Zlatnu ulicu (gde je živeo i Franc Kafka). U Pragu možete posetiti i Muzej Bedžiha Smetane, crkvu Svete Mikulaše u kojoj je Mocart svirao orgulje, Dvoržakovu kuću i Karlov most. Ulica Pabla Nerude je karakteristična po starim uličnim znacima, jer su se do 1770. godine kuće u Pragu obeležavale znacima, a ne brojevima. Sve domaće agencije u okviru aranžmana organizuju i posetu čuvenim Karlovim Varima.

Festivali u Pragu
Prag karakteriče i veliki broj festivala i drugih manifestacija tokom cele godine. Dominiraju muzički festivali različitih žanrova: rok, klasična i folklorna. Poznat je i Češki festival piva, koji je posetiocima zanimljiv zbog mogućnosti da probaju neverovatno veliki broj čuvenih Čeških piva. photo: che
Pogledajt više:
Prag - znamenitosti i obilasci
Prag - hoteli i smeštaj
Prag - aranžmani
Prag - cene
Prag - osnovni podacij i atrakcije
Search