hiperaktivna beba Istraživanja su pokazala da od veštačkih boja deca postaju hiperaktivna
Engleski naučnicu su dokazali da deca unoseći hranu koja sardži veštačku boju i aditive postaju hiperaktivna. Veštačke boje i aditive sadrže grickalice, gazirani sokovi, bombone i drugi obojeni slatkiši. Istraživanja su pokazala da deca koja jedu previše hrane bogate ovim sastojcima prestaju da slušaju svoje roditelje i počinju da rade sve ono to im je zabranjeno.

Roditelji su i ranije pojačanu aktivnost kod dece dovodili u vezu sa onim što jedu, tačnije sa slatkišima, gaziranim napicima i "grickalicama" pri čemu se ispostavilo da su u pravu obzirom da su naučnici sa britanskog Univerziteta Sauthempton zaključili da aditivi u hrani mogu da budu neka vrsta okidača za izuzetnu dečju hiperaktivnost.

Hipeaktivnost kao pojava kod dece
Hiperaktivnost je sve češća pojava kod dece i povezana je sa pojavom loše koncentracije i samim tim i lošijim uspehom u školi dece sa ovakvim ponašanjem. Ovo istraživalje ne treba da vas zabrinjava ukoliko se vaš mališan pravilno hrani. Ipak grickalica, bombone ili neki drugi slatkiči ne može da napravi veliku štetu, ako dete unosi dovoljnu količinu drugih, zdravih namirnica. Pogledajte i
Bebe i deca - rast zuba
Beba uči da jede - redosled uvо?enja hrane kod beba
Search