Beba neće da jede


mrgud beba nece da jede Zašto beba neće da jede
Beba neće da jede a najčešći uzrok toga je ? nije gladna. Novorođenče koje ne sisa već se hrani adaptiranim mlekom dobija obroke na 3 sata. To je praksa i sistem ustanovljen u porodilištima. S druge strane hranjenje na zahtev ima za cilj zadovoljenje potreba samog odojčeta. To znači da beba jede kada traži. Ovakav način ishrane je lakši mamama koje doje. Novorođene bebe mogu biti gladne i posle jednog do dva sata nakon obroka, zato dnevno imaju od 6 do 8 obroka. Odojče koje se hrani adaptiranim mlekom ima potrebu za manjim brojem obroka jer se ovo mleko sporije vari. Rastom bebe broj obroka se smanjuje.

Kolika treba da je učestalost obroka kod beba
Kada je učestalost obroka u pitanju sama beba će vas uputiti ukoliko se dobro razumete kada i koliko puta treba da jede. Ako odgovorite na njene potrebe beba neće plakati zato što je gladna i biće zadovoljna. Vaš odnos sa bebom ne treba da bude satni mehanizam već odnos pun uzajamnog razumevanja i obostranog zadovoljstva.

Ukoliko beba zdravo izgleda, ima napetu kožu, zdravu boju, raste u dužinu i povećava joj se obim glave , živahna je i aktivna ? onda nema razloga za zabrinutost. Ukoliko pak primetite promenu u njenom ponašanju, pospana je, nervozna, bleda i u tom slučaju neće da jede onda je vreme da se obratite vašem lekaru. Takođe, kada bebama počnu da niču zubići, veoma često nisu raspoložene za obrok.

Kada beba treba da pređe na čvrstu hranu?
Beba pored učenja mnogih veština uči i da jede. Za nju je gutanje svega što je gušće od mleka pravi izazov. Kada beba treba da preće na čvrstu hranu? U prvih šest meseci za zdravlje bebe najkorisnije je majčino mleko jer zadovoljava sve potreba za hranljivim materijama i podstiče razvoj imunološkog sistema. Kako ćete znati da je vreme za uvođenje drugih namirnica? Pored pojačanog apetita danju i noću, kod bebe i sami ćete prepoznati neke znake. Recimo beba pokušava da dohvati hrani iz vaše ruke, posmatra vas kako žvaćete. Ne treba se striktno dražati ovog okvira od šest meseci. Bebin sistem za varenje je već sa četiri meseca spreman za postepeno uviđenje namirnica.

Search