Simptomi trudnoće


Prvi simptomi trudnoće
Pretpostavljate da ste trudni, ali niste sigurni, a još je rano za test i za odlazak kod ginekologa. Kako da prepoznate simptome? Svakako prvi simptom trudnoće je izostanak menstruacije, ali vaše telo šalje i druge signale koji postaju upadljiviji iz nedelje u nedelju. Kada primetite da vam kasni test za utvrđivanje trudnoće će biti pozitivan. Takođe u tom periodu može doći i do malog krvarenja koje je posledica usađivanje embriona u zid materice i koje ne treba da vas brine. Još jedan simptom trudnoće jeste javljanje potrebe za određenom hranom koju do tada niste voleli, dok neku drugu koju ste ranije voleli ne možete ni da pomirišete.

Jede Vam se određena hrana
Neki smatraju da je ovo delo prirode i da će te tako unositi u organizam onu hranu koja je potrebna za razvoj bebe u vašem stomaku. Tako ćete u početku imati povećanu potrebu za hlebom, krompirom i drugim namirnicama koje sadrže skrob. Na taj način gomilate energiju koja će vam trebati kasnije u trudnoći. U trudnoći ćete biti i jako čedni. Dodatna količina vode koju popijete koristi se za uvećaje krvi i ostalih tečnosti u organizmu.

Simptomi trudnoće u odnosu na menstrualne simptome
Simptomi trudnoće se razlikuju od žene do žene, čak i kod jedne žene simptomi se mogu razlikovati od trudnoće do trudnoće. Simptomi trudnoće takođe mogu varirati svojim intenzitetom, učestalošću ali i trajanjem. Treba znati da su neki siptomi trudnoće veoma slični menstrualnim simptomima. U početnoj trudnoći i grudi će vam se promeniti. Postaće veće i meke i to je možda jedan od prvih simptoma trudnoće koji možete da osetite, jer nivo estrogena i progesterona raste i to utiče na izgled dojki. Osetićete umor i pospanost, bol u leđima. Već posle nekoliko nedelja trudniće može se javiti vrtoglavica, mučnina, povećan apetit, povišena temperatura, promene raspoloženja i razdražljivost. Da li će te imati neki od ovih simptoma ili sve zavisi od vas.
Search