Euro 4 će biti minumum za uvoz polovnih automobila


automoli opel insignia euro 4 Nešto o čemu se već neko vreme priča je pooštravanje standarda za uvoz polovnih vozila u našu zemlju. Vlada Srbije već duže vreme priprema uredbu koja će doneti oštrije ekološke mere kada je u pitanju uvoz novih i polovnih automobila. photo m 93

Na dnevnom redu Vlade Republike Srbije uskoro će se naći Uredba o uvozu novih i polovnih automobila po kojoj će biti zabranjen uvoz polovnih automobila koji ne ispunjavaju minimum Euro 4 ekološke standarde. Do sada je minimalna granica bila Euro 3.

Takođe, od naredne godine neće biti moguć uvoz polovnih automobila starijih od 10 godina odnosno onih koji su proizvedeni pre 2005. godine. Kada se radi o uvozu novih automobila Euro 6 je norma.

što se cena polovnjaka tiče ne bi trebalo da dođe do povećanja jer je ionako ponuda bogata a kupaca je jako malo. Inače, obzirom na kupovnu moć našeg stanovništva, najviše su se uvozili stariji automobila koji imaju motore upravo Euro 3 standarda koji će postati zabranjen. Pooštravanja ekoloških standarda ne bi trebalo da poveća njihovu cenu.
pogledajte više o uvozu polovnih automobila:

Uvoz polovnog automobila iz Nemačke

Uvoz polovnog automobila iz Italije

Uvoz polovnog automobila iz Austrije

Uvoz polovnog automobila iz Slovenije


Search