polovan automobil ople astra snimljen u nemackoj Nemačka je jedna od zemlja iz koje se uvoze automobili. Ova zemlja je i jedna od najvećih proizvođača automobila, a svima su dobro poznate marke BMW, Audi, Volkswagen, Opel, Mercedes... Ako ste zainteresovani za uvoz pročitajte više o uvozu polovnih automobila iz Nemačke.

Kod nas je često mišljenje - Nemci su zakon, ali to ne mora biti slučaj. Iskustvo pokazuje da kakav ćete polovan automobil na kraju dobiti najviše zavisi od toga ko ga je i kako vozio. Golfovi i druga nemačka vozala su obično skuplji u nabavci ali to ne garantuje da ćete biti pošteđeni stalnog dolivanja ulja, generalnih servisa ili zamena ležajeva i auspuha. Automobilima koji imaju dosta elektronike, poput retrovizora, stakala, klime, farova, posle perioda od destak godina vreme postepeno čini svoje i ona može početi da otkazuje, a njihova popravka je najčešće skupa. Iako motor može biti sasvim pouzdan troškovi održavanja u ovlašćenom servisu mogu biti visoki.

Standardna oprema na automobilima iz Nemačke obuhvata vazdušne jastuke za vozača i suvozača, ABS kočioni sistem, elektronske podizače stakla, servo volan, kodiran ključ, centralna brava, blokada motora,radio i cd uređaj...Sa kupovinom polovnog auomobila puno zavisi od sreće, ali i znanja jer se može dobiti super automobil, a može i veoma izraubovan kojem je vraćana kilometraža.

Posebno pitanje je kako je moguće da polovni automobili u Nemačkoj u oglasima koštaju gotovo isto kao i u oglasima ili na auto placevima u Srbiji? Sasvim je moguće da trgovci zaradu prave tako što kupuju automobile sa velikim brojem pređenih kilometara u odnosu na godište pa potom takvo vozilo malo srede i doteraju. Takođe, prilikom uvza trgovci mogu ostavriti i povrat poreza u Nemačkoj pa im taj iznos predstavlja zaradu.

Kako god, prilikom kupovine dobro obratite pažnju na stanje u kakvom se vozilo nalazi a poseta servisu je strogo preporučena pre kupovine. Važno je da polovni automobil kupljen uNemačkoj prate originalni dokumenti poput servisne knjižice i treba obratiti pažnju da li je vozilo udarano ili mu je vraćana kilometraža.
Search