Uvoz novog automobila


Uvoz novog automobila iz inostranstva je još jedna mogućnost prilikom kupovine automobila. Fizičko lice može uvesti novo vozilo i pri uvozu se plaća carina i porez, a treba računati i na troškove transporta. Lice koje je kupilo novo vozilo u stranoj zemlji ima pravo na povrat PDV-a koji je plaćen u toj zemlji.Svi novi automobili su proizvedeni u skladu sa Euro 4 standardima i zadovoljavaju uslove iz vladine uredbe o uvozu motornih vozila i mogu biti uvezeni.

Pojedinci koji žele da uvezu nov automobil najčešće su motivisani povoljnijim uslovima kupovine ilibogatijom opremom za istu cenu u odnosu na ona vozila koja prodaju domaći zastupnici. Najčešće nov automobil u inostranstvu kupuju povratnici ili lica koja ne mogu naći odgovarajući model na domaćem tržištu.

Dešava se da vozilio koje se u Nemačkoj prodaje kao model sa standardnom opremom kod nas predstavljeno kao model sa dodatnom opremom koja se mora posebno doplatiti. Ono što je problem kod ovakve kupovine jeste sređivanje svih potrebnih papira koje često oduzima dosta vremena.
Search