Polovni automobili u Sloveniji


polovan automobil iz slovenije Kako uvesti polovan automobil iz Slovenije?
Kolike su cene automobila u Sloveniji?
Gde kupiti i koja dokumnetacija je potrebna?
Prilikom uvoza polovnog automobila iz Slovenije vaše ista pravila kao i pri uvozu iz ostalih zemalja Evropske Unije.

Ukoliko se odlučite za kupovinu polovnog auta u ovoj zemlji, taj posao možete poveriti nekom ko je već uvezao veliki broj vozila, zna šta radi i ima iskustva ili se možete odlučiti da kupovinu polovnog automobila uradite sami i pri tom uštedite nešto novca. photo incubasse

Cene polovnih automobila u Sloveniji:
slovenija audi automobili

Polovni Fiat Punto 2001.g, benzin, centralna brava, 130.000 km - oko 1.300 evra
Polovna Opel Astra 1.6 2005. god, ABS, Airbag, 170.000 km - oko 4.100 evra
Polovni Peugeot 207 2007. god. dizel, klima, ABS, 95.000 km - oko 5.000 evra
Polovan Audi A4 1.8 2009.god,klima, benzin, abs 38.000 km - oko 7.900 evra


Polovni automobili na auto pijacama u Sloveniji
polovni automobil bmw Polovni automobili u Sloveniji se mogu pogledati na auto pijacama u Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru i drugim slovenačkim gradovima.
U ponudi se mogu naći kako automobili koji su registrovani u Sloveniji tako i oni koji su uvezeni iz drugih zemalja i na koje nisu plaćene dažbine. Treba biti svestan da je moguće kao i u drugim zemljama da preprodavci ponekad prodaju vozila u lošem stanju ili koja su popravljana nakon udesa. Ipak opšte mišljnje je da se automobili u Sloveniji vlasnici dobro održavaju i redovno servisiraju svoje automobile ali prilikom svake kupovine najbolje se što je moguće više proveriti u kakvom se stanju polovni automobil nalazi.

Pravila prilikom uvoza automobila iz Slovenije
Prilikom kupovine treba proveriti u kakvom je automobil stanju kao i da li su svi papiri uredni. Kupoprodajni ugovor treba overiti kod javnog beležnika a pri uvozu treba računati i na troškove angažovanja špedicije. Prilikom uvoza još od januara 2013. se ne plaća carina već samo porez u iznosu od 20 procenata. U narednom periodu se očekuje izmena uredbe kojom će se regulisati uvoz automobila koji zadovoljavaju Euro 4 ili više standarde. Budući da je Slovenija bliže Srbiji nego druge zemlje u Evropskoj uniji transportni troškovi su nešto niži, ali su u cene ovih automobila nešto više. Takođe, posebna pogodnost je relativna sličnost jezika te je lakše ostvariti komunikaciju sa prodavcima.

Potrebna dokumentacija
Potrebna dokumentacija je većim delom identična kao i kada se automobil kupuje u nekoj drugoj zemlji. Potrebno je imati račun ili kupoprodajni ugovor kojim će se dokazati vlasništvo, izvozna deklaracija ako se automobil kupuje od pravnog lica, EUR 1 obrazac da bi se dokazalo da je automobil proizvedenu EU. Osim toga potrebna je i tzv zelena karta. Dobija se priliko odjave tablica, nakon čega sledi uzimanje privremenih ukoliko se automobil ne prevozi na prikolici. Privremene tablice zajednos a osiguranjem koštaju nešto preko 200 evra.
O cenama automobila u Sloveniji su za oko pedeset procenata manje nego na autoplacevima u Srbiji, a na sajtovima se možete informisati o ponudama, cenama i modelima koji vas zanimaju. Većina automobila je u dobrom stanju.

Polovni automobili u Mariboru
maribor Polovni automobili u Mariboru mogu se videti putem besplatnih oglasa ili posetom nekom od tamošnjih auto placeva. Cene polovnih auta ali i kamiona i motora su povoljnje nego u Srbiji tako da se na primer polovan Volkswgen Golf 4 1.9 može da se kupi za 3900 evra a opel korsa 1.2 2004. godište košta oko 4000 evra. Prilikom uvoza plaća se carina i porez ali se u Sloveniji može ostvariti povraćaj pdv-a. Cene zavise naravno i od opremljenosti, godišta i očuvanosti. Maribor je drugi po veličini sa oko 115.000 stanovnika. Predstavlja regionalno središte a poznat je i kao obrazovni centar. Najbliži veći urbani centar je Grac u Austriji, oko 60 km severno od Maribora. Udaljenost Maribora od Ljubljane jeoko 100 kilometara.

Polovni automobili u Ljubljani
reno klio polovni automobil Ljubljana je glavni grad Slovenije, sa nešto manje od 300 000 stanovnika. Ovaj grad je ujedno i kulturni, ekonomski, politički i administrativni centar Slovenije. Polovne automobili u Ljubljani mogu se pogledati na auto placevima a takođe i putem internet sajtova ili specijalizovanih oglasnika. Cene polovnih automobila u Ljubljani su značajno niže nego u Srbiji ali pri uvozu treba računati i na troškove prevoza, carine i poreza. Talko na primer Renault Clio 2001 godište može da se kupi za oko 2800 evra ili fiat punto 2001 godište za oko 1850. Cene naravno zavise i od stanja u kakvom se polovan automobil nalazi. Mogu biti uvezeni automobili koji ispunjavaju euro 3 standarde. Cene polovnih, odnosno rabljenih automobila mogu biti povoljnije nego na auto placevima u Srbiji. Nakon obavljene kupovinei odjave automobila, potrebno je izvršiti transport a to je moguće šlepanjem ili vožnjom sa probnim tablicama. U Sloveniji ovakve tablice imaju cenu oko 70 evra. Na auto placu od prodavca je potrebno uzeti saobraćajnu ihomologacijski karton, kao i uverenje o tehničkom pregledu. U slučaju potrebe homologacijski karton može se pribaviti i u bilo kojem ovlašćenom servisu.Search