Polovni automobili u Sloveniji


polovan automobil iz slovenije Prilikom uvoza polovnog automobila iz Slovenije vaše ista pravila kao i pri uvozu iz ostalih zemalja Evropske Unije. Cene automobila u Sloveniji su za oko pedeset procenata manje nego na autoplacevima u Srbiji, a na sajtovima se možete informisati o ponudama, cenama i modelima koji vas zanimaju. Većina automobila je u dobrom stanju. Ukoliko se odlučite za kupovinu polovnog auta u ovoj zemlji, taj posao možete poveriti nekom ko je već uvezao veliki broj vozila, zna šta radi i ima iskustva ili se možete odlučiti da kupovinu polovnog automobila uradite sami i pri tom uštedite nešto novca. photo incubasse

Cene polovnih automobila u Sloveniji:
slovenija audi automobili

Polovni Fiat Punto 2001.g, benzin, centralna brava, 130.000 km - oko 1.400 evra
Polovna Opel Astra 1.6 2005. god, ABS, Airbag, 170.000 km - oko 4.200 evra
Polovni Peugeot 207 2007. god. dizel, klima, ABS, 95.000 km - oko 5.100 evra
Polovan Audi A4 1.8 2009.god,klima, benzin, abs 38.000 km - oko 8.000 evra


Polovni automobili na auto pijacama u Sloveniji
polovni automobil bmw Polovni automobili u Sloveniji se mogu pogledati na auto pijacama u Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru i drugim slovenačkim gradovima.
U ponudi se mogu naći kako automobili koji su registrovani u Sloveniji tako i oni koji su uvezeni iz drugih zemalja i na koje nisu plaćene dažbine.

Pravila prilikom uvoza automobila iz Slovenije
Prilikom kupovine treba proveriti u kakvom je automobil stanju kao i da li su svi papiri uredni.
Kupoprodajni ugovor treba overiti kod javnog beležnika a pri uvozu treba računati i na troškove angažovanja špedicije. Prilikom uvoza od januara 2013. se ne plaća carina već samo porez u iznosu od 20 procenata. Budući da je Slovenija bliže Srbiji nego druge zemlje u Evropskoj uniji transportni troškovi su nešto niži, ali su u cene ovih automobila nešto više. U narednom perioduse očekuje izmena uredbe kojom će se regulisati uvoz automobila koji zadovoljavaju Euro 4 ili više standarde.

Potrebna dokumentacija
Potrebna dokumentacija je većim delom identična kao i kada se automobil kupuje u nekoj drugoj zemlji. Potrebno je imati račun ili kupoprodajni ugovor kojim će se dokazati vlasništvo, izvozna deklaracija ako se automobil kupuje od pravnog lica, EUR 1 obrazac da bi se dokazalo da je automobil proizvedenu EU. Osim toga potrebna je i tzv zelena karta. Dobija se priliko odjave tablica, nakon čega sledi uzimanje privremenih ukoliko se automobil ne prevozi na prikolici. Privremene tablice zajednos a osiguranjem koštaju nešto preko 200 evra.
Search