Polovni automobili iz Švajcarske


bmw m5 Polovni automobili iz Švajcarske se mogu uvesti u Republiku Srbiju i pri tome je potrebno platiti porez po stopi od 20%. Od januara 2013. godine ukinuta je carina kao i prilikom uvoza iz zemalja EU. Cene polovnih automobila iz Švajcarske se mogu videti na auto placevima ili uauto oglasima na specijalizovanim internet sajtovima.

Sajtovi za polovne automobile u Švajcarskoj
Ukoliko je sajt sa auto oglasima namenjen prodaji polovnih automobila u većem broja zemalja, potrebno je isključiti check box polje za zemlje koje ne želite obuhvatiti pretragom, a potom odabrati marku polovnog automobila, godište, kilometražu i raspon cena. Sajt Autoscout pokriva najveći broj zemalje u Evropi kada su u pitanju polovni automobile.

Cene automobila u Švajcarskoj
Prilikom kupovine polovnog automobila uvek je dobro uraditi dijagnostiku u ovlašćenom auto servisu. U Srbiju se mogu uvesti automobili koji zadovoljavaju minimum evro 3 ekološku normu. Cene polovnih automobila u Švajcarskoj su na sličnom nivu kao i polovni automobili u Nemačkoj ili Austriji, više informacija možete videti na tim stranicama.

Carina i porez pri kupovini automobila u Švajcarskoj
automobil Visina carine za uvoz polovnih automobila iz Švajcarske zavisi od toga gde je automobil proizveden. Ako je proizveden u Švajcarskoj, onda se carina ne plaća, a ako je proizveden van ove zemlje, onda je 12.5%. Od 2016. omogućen je i uvoz polovnih aitomobila ako su proizvedeni u nekoj zemlji EU a kupljeni u Švajcarskoj, takođe bez carine, uz potvrdu o poreklu robe, tzv EUR1 obrazac ili izjavu pravnog lica o poreklu robe. Za carinjenje je obavezno angažovati špeditera koji će pružiti neophosne usloge i omogućiti uvoz. Pri određivanju carine uzima se u obzir kataloška cena iz izdanja Auto moto saveza Srbije. U Srbiju se mogu uvesti samo automobili koji ispunjavaju evro 3 ili veće standarde.

Potrebna dokumentacija
Osim kupoprodajnog ugovora prilikom kupovine automobila u Švajcarskoj treba da dobijete i odjavljenu saobraćajnu dozvolu, dobro je i da istu fotokopirate i overite. Priliko uzimanja izvoznih tablica dobićete saobraćajnu dozvolu na vaše ime koja važi samo za izvoz.
Search