Polovni automobili u Francuskoj


polovan automobil peugeot 206 iz francuske Francuska je zemlja koja proizvodi tri poznate marke automobila, pežo, reno i citroen koji su prepoznatljivi po svom dizajnu i pouzdanosti. Ove marke dominiraju i u ponudi polovnih automobila. Cene polovnjaka su niže od automobila na auto placevima kod nas kada se gledaju vozila francuskih proizvođača Reno, Pežo i Citroen, dok su cene polovnih automobila nemačkih proizvođača Opel, VW, BMW, Audi skuplja nego u ovoj zemlji. Iako ovo zvuči logično ne mora uvek biti slučaj, tako da su polovni Fiat automobili često jeftiniji u Nemačkoj nego u Italiji.

Uvoz polovnog automobila iz Francuske:
Prilikom uvoza automobila iz Francuske plaća se porez u iznosu od 20%, a vozila moraju da ispunjavaju mimimum Evro 3 standard, carina se ne plaća od 2013. godine. Sa druge strane, prilikom izvoza iz ove zemlje moguće je ostvariti povrat PDV-a. Iz Francuske se uvoze putnička ali i laka dostavna vozila. Dostavna vozila su dosta jeftinija, a postoji mogućnost da se prilagode za registraciju kao putničko. Treba obratiti pažnju na ovakve automobile jer su oni često prešla mnogo veći broj kilometra.

Kako uvesti automobil iz Francuske
Ukoliko ne želite sami da idetepo polovan automobil u Francusku možete angažovati firmu ili čoveka koji se specijalizovao za ovaj vid delatnosti. Ovakvo angažovanje se reguliše ugovorom o porudžbini automobila.

Cene automobila u Francuskoj
Ovde možete videti cene za neke modele polovnih automobila u ovoj zemlji.
Renault Laguna 1.5 dCi 110 FAP eco2, 130 000 km, 3 godine 8.000 evra
Peugeot 407 1.6 HDi 16V 110ch, 150 000 km, 6 godina, dizel 5.300 evra
Alfa Romeo 159 sw 1.9 jtdm 150, 7 godina, 195.000 km, dizel 6.000 evra
Volkswagen Golf Plus 1.6 TDI 105ch Trendline, 85.000 km, 4 god. 10.900 evra

Sajtovi sa auto oglasima u Francuskoj (voiture occasion en France):
Dobar sajt, ukoliko ste zainteresovani za uvoz i kupovinu polovnog automobila, ili samo želite da se informišete, je francuski sajtautoreflex, gde se mogu videti auto oglasi sa slikama za više od 130.000 automobila.

Poređenje cena u Francuskoj i Nemačkoj
Na sajtu Voitures occasion en Allemagne možete videti poređenje cena polovnih automobila u Francuskoj i Nemačkoj.
Search