polovni automobil ford fokus iz engleske Uvoz polovnog automobila iz Engleske postaje sve popularniji u poslednje vreme. Automobili u Engleskoj su jeftiniji nego u drugim zemljama Evropske unije, posebno zbog velikog pada vrednosti funte u odnosu na evro, a kupci iz kontinentalne evrope nisu mnogo zainteresovani zbog skupog prebacivanja komandiu ovlašćenim servisima.

Prebacivanje volana za vozila kupljena u Engleskoj
Osnovni problem sa vozilima uvezenim iz Engleske ili ostatka UK jesu volan i ostale komade na levoj strani (pedale, prekidači za svetla, farovi usmereni u drugu stranu...). Prebacivanje volana i komandi sa desne strane na levu vrše servisi i tu uslugu naplaćuju po ceni od 1000 evra, pa na više. Iako prebacivanje volana nije obavezno ipak je preporučljivo, ne samo zbog navika već i zbog rizičnih situacija prilikom preticanja kad upravljanje desnim volanom smanjuje preglednost.

Propisi za automobile sa volanom na deskoj strani
Prema propisima koji trenutno vaše nema prepreka da se u Srbiju uveze automobil sa komandama na desnoj strani, tako da se sve veći broj ljudi odlučuje za kupovinu u Velikoj Britaniji. Uslov za uvoz automobila iz Engleske je da ispunjavaju Euro 3 standarde a u narejdnom periodu očekuje se pooštravanje propisa.

Cene automobila u Engleskoj
Cene polovnih automobila u Englesoj mogu se videti na sajtovima koji su specijalizovani za auto oglase,
Search