automobil pontiac iz amerike Uvoz polovnog automobila iz Amerike posebno je zanimljiv kada zbog pada vrednosti dolara cena ovih vozila postane veoma pristupačna. Pre nego što se odlučite za kupovinu informišite se o trenutnim cenama pojedinh modela kao i o trenutno važećem kursu dolara.


Koliki su troškovi transkporta automobila iz Amerike i Kanade
Troškovi prevoza do evrope se iznose oko 2000 $ tako da su atraktivna uglavnom skuplja vozila. Cena je slična i zatrasnport iz SAD i Kanade.

Da li se automobili iz Amerike mogu uvesti u Srbiju?
Pri uvozu automobila iz Amerike treba obratiti pažnju da postoji mogućnost da ne zadovoljavaju ekološke propise koji važe u Evropi. U Srbiju se mogu uvesti automobili koji ispunjavaju Euro 3 i Euro 4standard, a njega ispunjavaju samo oni modeli američkih automobila koji imaju homologaciju u Evropi. Oni su najčešće uvezeni od strane ovlašćenih uvoznika američkih automobila u Evropi i proizvedeni su za evropsko tržište.

Procedura prilikom uvoza
Ako je reč o američkom modelu, prilikom carinjenja dokumentacija se šalje u zavod za standardizaciju koji izdaje potvrdu o ispunjenosti Euro 3 standarda. Može doći do problema jer zavod nema podatke za vozila koja su radjena za američko tržište. Zato je bolja opcija iz USA uvoziti modele evropskih proizvodjača.Search