Polovni automobili Belgija


polovan automobil reno clio Polovni automobili iz Belgije se uvoze u Srbiju, a uvoznik može biti i pojedinac fizičko lice. Belgija je članica Evropske unije te se primenjuju propisi kao i prilikom kupovine u nekoj drugoj evropskoj zemlji.


Cene polovnih automobila u Belgiji
Cene polovnih automobila iz Belgije se mogu videti u auto oglasima postavljenim od strane fizičkih lica i dilera automobila na mestima poput auto vlan ili 2dehands , a ovde pogledajte više o polovnim automobilima u Briselu i Antverpenu. Smatra se da polovni automobili u Belgiji imaju nešto niže cene od automobila u Nemačkoj, Italijiili Austriji. Polovni Golf 1.9 dizel star 10 godina sa pređenih 180.000 kilometara u Belgiji se može naći po ceni od 5.400 evra, dok je za je za Hyundai i20 sa pređenih 140.000 kilometara potrebno izdvojiti oko 7000 evra. Mercedes E klase star 7 godina sa pređenih 190.000 km ima cenu od oko 15.000 evra.

Troškovi prilikom uvoza automobila iz Belgije
polovni automobil hyundai Prilikom kupovine i uvoza automobila iz Belgije treba računati na troškove prevoza koji obuhvataju odlazak, gorivo, putarine, privremene tablice, a potomi porez. Takođe obaveznoje i angažovanje špeditera čije se usluge takođe naplaćuju. Carina se ne plaća a porez je 20%, nakon toga treba računati i na troškove vezane za neophodan servis i registraciju. Veliki uvoznici najčešće automobile dovoze na specijalizovanim vozilima, a transport je moguće izvršiti i sa privremenim tablicama.

Potrbna dokumentacija za uvoz polovnih automobila
Takođe potrebno je priložiti odgovarajuća dokumenta:original saobraćajne dozvole, overen ugovor o kupoprodaji automobila kao i punomoćje ukoliko se automobil uvozi za drugu osobu.U Srbiju se mogu uvesti svi automobili koji su proizvedeni nakon 2000. godine dok stariji automobili ne zadovoljavaju ekološke standarde.Search