Seks u trudnoći


zagrljaj trudnice Većina parova može slobodno da upražnjava seksualne odnose u trudnoći. Nekima je seks čak bolji u trudnoći nego ranije, ali ipak treba povesti računa o nekoliko stvari.

Seks na početku trudnoće
Na početku trudnoće pošto vam se telo nije mnogo promenilo seks se odvija kao i ranije. Primetićete da su vam grudi meke i osetljive na dodir. Kasnije kada vam stomak poraste određene poze biće nemoguće, ali ukoliko vi i vaš partner budete maštoviti sve može da funkcioniše kako treba.


Seks pred kraj trudnoće
Mnoge žene interesuje da li je dozvoljen seks pred sam kraj trudnoće kada je i grlić materice skraćen. Odnosi su dozvoljeni sve dok vam ne pukne vodenjak. Ipak odnose treba izbegavati ako ste izloženi riziku od prevremenog porođaja. U normalnoj trudnoći česti odnosi i orgazmi nisu rizični. Ipak odnose treba izbegavati ukoliko se u trećem tromesečju javi placenta previja. Kod nekih žene u trudnoći libido je izrađeniji i orgazmi su jači, dok kod drugih želja za seksom može biti slabija nego ranije. Promene u seksualnoj želji može osetiti i vaš partner zbog svesti o tome da će postati roditelj i zbog neosnovanog straha da će tako povrediti bebu.

Poze za seks u trudnoći
Tokom orgazma može doći do blažih kontrakcija, koje ne treba da vas uplaše u uglavnom će brzo proći, ali ako se kontrakcije nastave i prati ih krvarenje, obavezno se obratite doktoru. Što se tiče poze u početku trudnoće možete voditi ljubav u klasičnoj pozi, ali to postaje teže kako trudnoća odmiče. Postoje druge poze recimo kada je žena gore koje će omogućiti i vama i partneru da uživate. Važno je da o svemu pričata i seks vam i u trudnoći može biti odličan.

photo: GNU Free Documentation LicenceSearch