Denis Napast stripovi


Denis napast slika Denis napast je malo drugačiji strip jer je u njemu glavni junak klinac od pet i po godina. Ovaj strip uradio je Henk Kečem (Hank Ketcham). Denis napast je prvi put počeo da maltretira svog komšiju Vilsona u oktobru 1950. godine na stranicama američkih novina. Danas ovaj strip izlazi u više od 1200 listova u 48 zemalja i prevodi se na 19 jezika. Glavni junaci ovog stripa su deca i njihovi roditelji. Radnja se odvija u jadnom predgrađu gde teče miran i dasadan život sve dok Denis i negovi drugari ne stupe u akciju. Denis napast bio je i junak igranogfilma ali i mnogobrojnih crtanih filmova.

Denis je neverovatan klinac od pet i po. On je negde između obdaništa i škole, vrlo je nemiran, radoznao, neumoran i neuhvatljiv. Sklon je različitim avanturama, što ga često dovodi u situacije koje se ne mogu kontrolisati. Denis nije zao iako je stalna opasnost po imivinu u mirnim popodnevnim satima. On je mio i simpatičan koliko to dete može da bude i na kraju mu svi sve oproste.

Denisova majka Alisa Mišel (Alice Mitchell) ne trpi njegovo izmotavanje tako da Denis dosta vremena provodi u ćošku. Ona provodi sate pokušavajući da spere prljavštinu sa svog sina. Denisov tata Henri je inžinjer koji ceo dan provodi na poslu i uglavnom propušta sve nestašluke svog sina. Ruf (Ruff) je Denisov pas nepoznate rase, velikih šapa, duge dlake i čupavih ušiju. Denis se prema njemu ponaša kao prema bratu. Džordž Vilson je poštar koji je otišao u penziju da bi se odmorio od bučne dece i nesnosnih pasa, ali je uvek na meti Denisovih nestašluka. Negova žena je dobroćudna starica koja Denisa voli kao unuka jer nije imala svoje dece. Denis se često uvuče u njenu kuhinju da bi probao nešto i pre nego što se ohladi. Denisovi drugari u igru su Džoš i dve devojčice Margarita i Đina. Džoš je mlađi od njega i njegov je brat po izboru, a sa devojčicam ponekad padne i neki poljubac.

Kroz ovaj strip se ponekad više otkrije o odraslima nego o deci. Iz Denisovih usta ponekad izlaze i zanimjlivi stavovi o životu.Search