Druna stripovi


1985. godine Paolo Serperi je započeo sagu o Druni koja mu se fiansijski isplatila, pa je prerasla u serijal. Ovaj strip ga je izbacio u sam vrh strip stvaralaštva. Inače Druna (u originalu Druuna) je erotski strip koji karakteriše mnogo nasilja, seksa , orgija i zato je u nekim zemljama označen kao strip za one koji imaju 18+ godina.

U ovom stripu dolazi do izražaja Serpierijeva opsednutost crtanjem najrazličitijih karikatura i monstruma. Najoštriji kritičari ističu da je njegov strip nekoliko strana nasilja, nekoliko strana seksa, banalna SF priče začinjene mešavinom horora i pornografije.Strip obiluje sado-mazo scenama i Serpierijevom opsednutošću ženskom zadnjicom.

Drunina zadnjica je zato često izložena zlostsvljanju od plejade monstruma.Paolo se i sam pojavljuje u stripu u ulozi doktora koji ipak ne učestvuje u orgijama.Drunino neobično ime ima keltsko poreklo kom je zbog zvučnosti dodao jedno u .Stripovi o Druni objavljuju se u petnaestak evropskih zemalja zatim u Brazilu, dok u Americi Druna nije popularna, jer tamo evropski stripovi nisu dobro prihvaćeni.
Search