Kanada


Kanada zastava Kanada je država u Severnoj Americi.
Kanada država u Severnoj Americi i druga najveća država sveta, po površini, posle Rusije. Zauzima veći deo Severne Amerike. Graniči se sa južne strane sa Sjedinjenim Američkim Državama, sa istoka je zapljuskuje Atlanski okean, a sa zapada Tihi okean. Glavni grad Kanade je Otava, a Toronto je glavni ekonomski centar. Površina ove države je 9.984.670 km².

Prirodna bogatstva u Kanadi
Kanada je bogata prirodnim lepotama, naročito jezerima, po kojima je prepoznatljiva. Kanada je i jedna od ekonomski razvijenijih država sveta i među prvima po životnom standardu. Vankuver je nekoliko puta izabran kao lokacija broj jedan za najbolje mesto življenja na svetu. Pored njega, drugi veći gradovi su Toronto, Montreal, Regina, Sveti Džon, Kalgari i Vinipeng.

Privreda u Kanadi
Po ekonomskoj razvijenosti Kanada prati u stopu Sjedinjene Američke Države. U Kanadi živi nešto preko 32 miliona Kanađana i oko dva miliona ostalog stanovništva. Pored toga što se u Kanadi rodi nova beba svake minute i 36 sekundi, broj stanovnika u Kanadi raste dosta većom stopom zbog dosta jake imigracije. Svake godine u Kanadu dođe oko dve stotine hiljada imigranata sa ciljem da ostanu u Kanadi kao kanadski državljani.
Search