Hurgada letovanje - utisci i iskustva


hurgada more Letovanje u Hurgadi, na obali toplog Crvenog mora predstavlja možda i najpopularniju destinaciju za letovanjesrpskih turista u Egiptu. Nalazi se na oko 530 km udaljenosti od Kaira, ima peščanu obalu dugu oko 40 km, a jako je poznata po koralima u blizini obale i po najvećem broju ronilačkih centara u Egiptu.

Tokom leta, Hurgada je idealno mesto za aktivan odmor turista ? uz veliki broj sportova na vodi (skijanje, ronjenje, hidro aerobik), vrlo je raznovrstan noćni život sa velikim brojem barova, klubova i diskoteka, a lokalne agencije će Vam nuditi i veliki broj izleta, koji će vas upoznati sa kulturom, prirodom i atrakcijama Egipta.

Iako je osnovana početkom XX veka, svoj razvoj započela osamdesetih godina prošlog veka, kada je veliki broj arapskih, evropskih i američkih investitora počeo da ulaže u nju.

Tri dela grada čine Hurgadu ? severni - El Dahar, centralni ? Sakala i New Marina. El Dahar je stari deo Hurgade i nije naročito atraktivan, jako je miran i predstavlja "dušu Egipta". U njemu ćete naći veliki broj lokalnih bazara, tezgi i prodavnica sa najrazličitijim vrstama robe. Sakala predstavlja stariji turistički deo grada, u kome se nalazi najveći broj hotela, ali i veliki broj prodavnica i "agresivnih prodavaca". New Marina je turistički deo pun modernih kafića, klubova, prodavnica poznatih svetskih marki i sličnog. Vrlo je lepo uređen i zaista prilagođen turistima.

Imajte u vidu da većina prodavnica u Hurgadi ne radi pre podne, već je radno vreme prilagođeno potrebama većine turista, pa je većina njih otvorena u večernjim satima. U skladu sa tim organizujte i svoje vreme za šoping. Nikako ne zaboravite da je cenkanje sasvim normalno u Egiptu, a povedite računa i o cenama koje se u različitim prodavnicama razlikuju i po 10 puta.

Prilikom letovanja uHurgadi možete posetiti gradski Akvarijum i Muzej pomorske biologije. Tu možete upoznati floru i faunu dubokog mora, koralnih grebena, ali i kopnene vegetacije. Photo: aligatorek
Više informacija:
Hurgada - cene
Hurgada - hoteli i smeštaj
Hurgada - ne propustite u Hurgadi
Search