Hurgada - hoteli i smeštaj


hurgada plaća ispred hotela U Hurgadi postoji blizu 100 hotela. Najveći deo hotela ima 4 i 5 zvezdica, njih oko 70%. Iskustva turista govore da je u Egiptu kategorizacija hotela na nešto nižem nivou od evropske, tako da se ne preporučuju hoteli sa manje od 3 zvezdice, a najbolje bi bilo ukoliko ste u mogućnosti da izaberete sa 4 ili 5 zvezdica.

Hoteli u Hurgadi su rasprostranjeni u svim delovima grada. Na raspolaganju vam je tridesetak hotela sa 5 zvezdica, šetrdesetak sa 4 zvezdice, dvadesetak sa 3 zvezdice i isto toliko sa dve i jednom zvezdicom ili nekategorisani smeštaji. Regionalne agencije u svojim ponudama uglavnom nude hotele kategorisane sa 3 i više zvezdica.

Cene hotela su različite i sem od kategorizacije zavise i od položaja hotela u odnosu na centar grada, blizine plaže, uključenih usluga i sličnog. Tako se može desiti da hoteli sa 4 zvezdice budu skuplji u aranžmanskoj ponudi od hotela sa 5 zvezdica ? uvek se raspitajte koji su razlozi tome.

U Hurgadi ćete naići na hotele gotovo svih poznatih hotelskih lanaca: Mariott, Hilton, Sheraton, Intercontinental i Steigenberger su samo neki od najpoznatijih koji su prepoznali svoj interes na ovoj turističkoj destinaciji.

Imajte u vidu da pojedine agencije prodaju All Inclusive aranžmane bez napomene da je ta usluga vremenski ograničena. Tako se može desiti da sve usluge hotela možete koristiti samo u delu njihovih restorana ili barova i to samo u vremenskom periodu od npr. 10-24h.

Generalno posmatrano, Hurgada je jedna od destinacija u kojoj je odnos kvaliteta usluge i cene na zavidnom nivou.
Search