Šarm el Šejk -Egipat


Šarm el Šejk - izgled grada u egiptu Šarm el-Šejk se nalazi u Egiptu i u svojojbližoj istoriji bio omiljena destinacija za letovanje bogatijih Egipćana. Međutim, prirodne i kulturne turističke atrakcije su ovaj grad pretvorile u omiljenu letnju destanaciju stranaca. Grad se nalazi na oko 500 km od Kaira, između Crvenog mora i Sinajske gore. Karakteristični delovi grada su Nabku, Ras Nusrani, Naama Bay, Um Šid i Šarm el-maja. Vrlo blizu je i ostrvo Tiran, koje je "obavezan ronilački izlet" za sve goste hotela u Šarm el-Šejku.

Odmor i putovanje u Šarm el-Šejku možete iskoristiti, sem za sunčanje na prelepim plažama i kupanje u divnom moru, i za obilazak nekih jedinstvenih kulturno-istorijskih atrakcija. Ovde se nalazi Nacionalni park Ras Muhameda i manastir Svete Katarine.

Naama Bay je glavno turističko šetalište u gradu. Karakteristično je po modernom izgledu, netipično za Egipat - širokim ulicama, velikom broju kafića, tržnih centara i modernih diskoteka. Ipak, trbušne plesačice, veliki jastuci u kafićima, nargile i jak miris začina iz okolnih radnji će vam preneti duh tradicionalnog Egipta. Tu su i nezaobilazni egipatski trgovci, koji će vas ponekad bukvalno "dovući" u svoju prodavnicu, ne bi li vam nešto prodali... photo vyacheslav stepanyuchenko.
Pogledajte više:
Šarm el Šejk - letovanje
Šarm el Šejk - cene aranžmana i usluga
Šarm el Šejk - smeštaj
Search