hanioti tokom leta Hanioti je jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje srpskih turista. Nalazi se na poluostrvu Halkidiki, južno od Soluna. Hanioti je udaljen 745 km od Beograda i 95 km od Soluna. Kristalno čisto more, peskovita plaža, puno zelenila, gostoprimstvo i vrhunska usluga su dovoljni razlozi za odmor u ovom mestu.

Plaža je uglavnom čista i nećete imati problema da nađete mesta, međutim, ukoliko se odlučite za ležaljku i suncobran preporučljivo je da odete na plažu u prepodnevnim satima. U samom mestu se nalaz veliki i zelenilom oplemenjeni trg, koji je centar večernjih zbivanja. Na trgu i u okolnim uličicama se nalaze brojni restorani, picerije, kafići, prodavnice i suvenirnice. Cene su različite i prilagođene svim kategorijama turista. Svi lokali rade do ponoći, sem pojedinačnih kafića, koji nastavljaju još oko sat vremena nakon toga uz tihu muziku.

Ukoliko želite "lud noćni provod" možda je bolje da razmislite o nekom drugom mestu, jer ga ovde nećete naći. Mesto je malo i lako ćete ga upoznati, a ukoliko želite da istražujete poluostrvo Halkidiki možete iznajmiti automobil ili motor. Od kulturno istorijskih znamenitosti ovog mesta izdvajaju se ostaci starih kuća, koje se nalaze na oko 2 kilometra od centra i predstavljaju ostatke starog Haniotija, koji je uništen u zemljotresu, i crkva Svetog Đorđa.
Pogledajte više:
Hanioti - cene
Hanioti - apartmani
Hanioti - hoteli
Search