Hanioti - cene


hanioti restoran i apartman Ono što svakako svakog turistu zanima su cene, a one su u ovom mestu dosta raznolike. Cenaapartmana za desetodnevni najam u Haniotiju u predsezoni se kreće od 150 evra, pa naviše, u zavisnosti od blizine plaže, veličine apartmana, pogleda i slično. Tokom sezone u Haniotiju, cenasmeštaja se povećava i kreće se od 230 evra pa naviše. U drugoj polovini septembra apartmane možete zakupiti izuzetno jeftino, čak za samo 50 evra, ako imate sreće. Cene za smeštaj u hotelima su veće. Treba razlikovati apartman i studio jer studio nema izdvojenu spavaću sobu.

Kada su u pitanju cene u restoranima, one su vrlo različite. Za pohvalu je to što ćete gotovo ispred svakog restorana videti tablu na kojoj su ispisane cene hrane ili otvoren jelovnik. U zavisnosti od restorana, cene mogu biti vrlo različite, a kreću se od 7-8 evra za obrok, pa na više. Dosta je popularna i "brza hrana", posebno girosi, koje možete kupiti po znatno nižoj ceni od 2 evra. Cene pića u ugostiteljskim objektima se kreću uglavnom od 1,5 evra pa na više.

Suncobran i ležaljku na plaži možete zakupiti uglavnom ispred barova, koji kao uslov za zakupljivanje postavljaju da naručite bar jedno piće po osobi. Tako, celodnevno iznajmljivanje suncobrana i ležaljki može koštati oko 5 evra.

Kada su u pitanju cene hrane,voća, povrća i drugih namirnica preporučuje se kupovina u supermarketu Lidl, koji se nalazi na oko 20 km od Haniotija, u pravcu Soluna. Ukoliko ste u mogućnosti da odete tamo, mnogo ćete više uštedeti nego što ćete potrošiti goriva, jer su cene daleko niže nego u Haniotiju, često niže nego i u Srbiji.

U samom mestu, bilo preko agencije u kojoj ste uplatili aranžman ili preko lokalnih agencija možete izabrati neki od fakultativnih izleta po cenama:
? Solun: šoping 20 evra, razgledanje 25 evra
? Sveta gora 35 evra
? Meteori 35-40 evra
? Krstarenje zalivom 25 evra sa ručkom na brodu
? Džip safari 55 evra
? Waterland 28 evra odrasli, 24 evra deca
? Atina 57 evra

Waterland možete obići i u povratku, ukoliko putujete automobilom, dosta jeftinije ? ulaznice su 14,5 evra za odrasle i 11evra za decu do 14 godina.

Search