Hurgada - ne propustite u Hurgadi


akvarijum u hurgadi Hurgada se smatra jednom od destinacija sa najvećom ponudom atrakcija u Africi. Kada posetite Hurgadu preporučujemo vam da nikako ne propustite sledeće:- Marine Biology Museum - U ovom muzeju ćete videti puno kopnenih biljaka karakterističnih za ovaj region, ali i akvarijum sa velikim brojem riba koje žive u Crvenom moru. Ovo je prava stvar za one koji se boje ronjenja, jer će videti jednu od najvećih zbirki korala na svetu. Nalazi se na samo nekoliko kilometara od Hurgade i otvoren je od 8 do 20 časova.

- Veliki akvarijum ? slična postavka se nalazi i u velikom akvarijumu u Hurgadi, ali je mnogo dostupniji turistima, jer se nalazi u samom gradu. Do njega voze svi javni prevozi i posećuje ga veliki broj turista, tako da vam neće biti teško da ga pronađete. Ovo je odličan uvod za one koji će roniti, jer će saznati mnogo o podvodnom svetu koji ih čeka kada zarone. Akvarijum radi svih sedam dana u nedelji i radon vreme mu je od 9-11 časova.

- Ronjenje u Hurgadi je prava atrakcija. U blizini Hurgade se nalazi "najobojeniji" podvodni svet Crvenog mora. Videćete mnoštvo korala "veselih boja", veliki broj podvodnih životinjskih vrsta, a možda čak i neku barakudu ili ajkulu!

- Rajska ostrva i snorkeling ? samo ime ovih ostrva, koja se nalaze relativno blizu Hurgade, govori o njihovoj lepoti. Podvodni svet oko ovih ostrva je verovatno najlepši od bilo kog dela u Africi. Snorkeling ili ronjenje na dah je ono što će vam ponuditi agencije koje vas brodićem vode do ovih ostrva, a ako ste pasionirani ljubitelj podvodnog sveta, možete se odlučiti i za klasično ronjenje.

- Ukoliko svoje putovanje u Egipat ne planirate da ustalite u narednim letovanjima, preporučujemo vam da posetite i neke jedinstvene destinacije poput Kaira, Luksora i El Gune.

- Kairo je grad koji će vam prikazati nešto savremeniji Egipat od onog "provincijskog". Piramide, čiji obilazak je deo ove ture u agencijskim aranžmanima, su nešto što ne treba propustiti?ipak je to jedno od sedam svetskih čuda.

- Luksor se nalazi na ostacima antičkog grada Tebe. Danas predstavlja najveći Muzej na otvorenom sa vrlo očuvanim antičkim građevinama. U Luksoru posetite Veliki hram, Dolinu Kraljeva, Ramesseum i Karnak.
El Guna je grad hotel u privatnom vlasništvu, mesto u kome je pristup dozvoljen samo turistima, ne i Egipćanima koji nisu zaposleni u njemu. Mesto je prošarano brojnim kanalima i mostićima, vrlo lepo uređeno i puno svih potrebnih turističkih sadržaja. Zbog svoje lepote se naziva i "Egipatskom Venecijom".
Photo: mila zinakova, gnu licence.
povezane teme:
Hurgada - letovanje
Hurgada - cene
Hurgada - hoteli smeštaj
Search