Hurgada - cene


hurgada apartmani i ulica Cene aranžmana za Hurgadu kod turističkih agencija zavise od perioda u kojem idete i vrste i kvaliteta smeštaja. Ono na šta će vam svaki vodič skrenuti pažnju kada dolazite u Hurgadu je da se na većini mesta morate cenkati sa prodavcima. U suprotnom može vam se desiti da isti proizvod ili uslugu platite i do 10 puta više nego što je to uobičajeno.

Odnos egipatske funte i evra je 7-8 funti za jedan evro, dakle, vrednost jedne egipatske funte je oko 12-14 dinara. Uobičajene cene nekih od osnovnih proizvoda i usluga koje će vam biti potrebne u Hurgadi:
- voda (flaša 1,5l) ? 2 do 12 funti
- gazirani sokovi (flaša 1 l) ? 5 - 20 funti
- ulazak na plaže ? 20 - 35 funti
- sendviči "brza hrana" ? 15 - 25 funti
- pomfrit ? 5-10 funti
- piće u kafiću ? 10 - 35 funti
- bezalkoholni kokteli ? 15 - 20 funti
- alkoholni kokteli ? 25 - 35 funti
- kartica za telefonske govornice ? 15 - 20 funti
- "pustinjske" marame ? 25 funti
- ulazak u diskoteke ? oko 100 funti sa konzumacijom
- ručak u restoranu ? 45 - 150 funti
- prevoz minibusevima po gradu ? 15 do 150 funti

Imajte u vidu da je u Hurgadi, i Egiptu uopšte, poželjno dati napojnicu (u nekim restoranima i obavezno) i to u vrednosti od oko 10% od računa.

Agencije koje organizuju putovanja će vam ponuditi i mnoštvo fakultativnih izleta. Imajte u vidu da su cene ovih izleta uglavnom duplo veće od onih koje će vam nuditi lokalne agencije u Hurgadi. Preporučljivo je koristiti organizaciju naših agencija samo u slučajevima kada vam je neophodan prevod, dakle, samo kod izleta koji podrazumevaju upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa.
Photo: Przemyslav Blueshade Idzkiewicz, ccsa 10
Search