Cat Claw stripovi


Bane Kerac, autor ovog stripa u jednom intervjuu o izgledu glavne junakinje rekao je: "Pokušao sam da zamislim kako izgleda san svake muške svinje i Ket Klou je odgovor". Ket Klou je priča o studentkinji Kerol Konor, mirnoj i tihoj devojci koja studira biologiju. živi zajedno sa Dženi Džouns i omiljena je kod svojih profesora. Međutim, jedne noći na univerzitetu događa se neverovatna promena. Jedna mačka, koja je korišćena za neke eksperimente napada Kerol da bi kasnije iste noći, Kerol bila izložena Sigma zracima, nekoj vrsti radijacije nakon čega ona otkriva svoje natprirodne sposobnosti.

Ispočetka Kerol koristi svoju sposobno sam radi zabave ali kasnije odlučuje da ih upotrebi za borbu protiv zla. Da bi odvratila pašnju sa svog pravog identiteta, poput supermena pravi sebi kostim i borba protiv kriminala može da počne.

Kostim čine samo maska, čizme i rukavice, načinjene od specijalnog materijala tako da je većinu vremena Ket Kolou, manje više, bez odeće.

1989. godine, svetski producent Ervin Rustemagič preuzeo distribuciju Banetovih autorsih stripova. Pod okriljem Ervinove firme "STRIP ART FEATURES" Ket Klou je naprečac osvojila Skandinavske zemlje i pojavila se u još desetak zemalja širom sveta. Neprijatni dogadjaji 1991. zaustavli su uspešniji prodor na amričko tržište. (izdavačka kuca MALIBU iz L.A. je izdala svega 9 brojeva).Search