Bela i Bronko stripovi


bela i bronko strip slika Autor stripa Bela i Bronko je Gina D'Antonio (radio na završnim serijama Priče sa divljeg zapada) a strip se prvi put pojavio u Italiji 1984. godine. Glavni likovi u stripu su je Bela Madigan, bivša vlasnica saluna, neobična žena i njen partner, rođeni američki Indijanac, Bronko, vrlo kulturna i civilizovana osoba. Ovaj par je otvorio nove granice italijanskog stripa.

Radnja je smeštena u vreme građanskog rata u sjedinjenim državama. Priče su povezane sa događajima iz rata ali i događajima na starom zapadu, zapletima sa indijanskim plemenima i sudbinama crnaca u tom vremenu.

Priče su nezavisne jedna od druge ali su nekad međusobno povezane tako da se na primer priča iz prvog broja delomično završava u trećem. Bela i Bronko su izlazili u nestandardnom formatu za italijanske stripove i na 64 strane umesto uobičajenih 96.

Ova serija nije doživela veliki uspeh i prestala je da izlazi nakon šesnaestog broja - popis brojeva. Razloge treba verovatno tražiti u predvidljivosti radnje i nesklonosti čitalaca ka glavnim likovima.
Search