Turistički aranžmani u Španiji


turistička destinacija u spaniji Turizam je jedna od najvažnijih privrednih grana u Španiji a ova zemlja je bila druga najposećenija zemlja u svetu 2007. godine, posle Francuske, što govori o kvalitetu turističke ponude, sa smeštajem u mnogobrojnim hotelima i aprtmanima. Prijatna klima tokom cele godine zajedno sa lepim peskovitim plažama privleče kako španske tako i strane turiste.

Španiji pripadaju i dva arhipelaga, Kanarskaostrva u Atlantiku i Balearska ostrva u sredozmenom moru koji pružaju mogućnost odmora u toplim predelima sa tokom cele godine. Sa ukidanjem viza za građane Srbije očekuje se da će Španija postati sve značajnija destinacija za letovanje koju će sve turističke agencije imati u svojoj ponudi. Turisti iz Srbije najivše posećuju oblast Costa Brava i to letovalište Lloret de Mar kao i Majorku.

Kosta Brava se nalazi oko 200 km severno od Barselone sa prijatnom klimomo i bogatimistorijskim nasleđem i lepom obalom destinacija je koju posećuju turisti iz svih krajeva sveta.

Majorka (Mallorca) je najveće Špansko ostrvo i sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva. Palma kao i okolna letovališta, su idealna za odmor u jednom od stotine hotela različitih kategorija. Lepe plaže i brojni kafićima, restoranima i diskotekama privlače turiste na ovo Špansko ostrvo.
pogledajte više:
Turistički aranžmani u Turskoj
Turistički aranžmani u Grčkoj
Letovanje u Egiptu
Search