Ceca biografijaKratka biografija
Rođena 14. juna 1973. u selu Žitorađa, pokraj Prokuplja. Prvi javni nastup imala je u devetoj godini, a kada je u 13. zapevala u jednom hotelu na crnogorskom primorju, dok je letovala sa roditeljima, zapazio ju je Mirko Kodić (pevač i harmonikaš). On joj je pomogao da snimi svoju prvu ploču koja je izašla 1988. godine.

Prvi njen hit bio je ,,Cvetak zanovetak?? sa kojim je na folk festivalu ,,Ilidža?? osvojila jednu od nagrada publike i stručnog žirija. Sa pesmom ,,To Mikić? 1990. postaje prava turbofolk pevačica a ploče joj se prodaju u 350.000 primeraka. Zbog ljubavne veze sa fudbalerom Harem Samardžićem odlazi u Švajcarsku.

U Beograd se vraća 1993. godine kada snima album ,,šta je to u tvojim venama??. Zatim sledi ,,Kukavica??, pesma koja postaje hit godine a Ražnatovićeva održava svoj prvi koncert pred 12.000 ljudi na stadionu ,,Tašmajdan??.

Posle koncerta u beogradskoj hali ,,Pionir?? obelodanjena je njena veza sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. U februaru 1995. godine održana je njihova svadba. Rodila je dvoje dece: Veljka i Anastaziju. Slede pesme: ,,Beograd??, ,,Idi dok si mlad??, ,,Maskarada??, itd. Godine 1998. postala je predsednik fudbalskog kluba Obilić čiji vlasnik je bio Željko Ražnatović Arkan.

Godine 2000. njen muž je ubijen u atentatu. Ražnatovićeva se tada povlači iz javnog života a 2003. godine nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, u akciji ,,Sablja??, hapse je pod optužbom da je držala velike količine oružja u kući bez dozvole i da je sa sestrom proneverila novac u ,,Obiliću??. Posle skoro četiri meseca provedenih u CZ-u, puštaju je na slobodu.Bila je u prijateljskim i kumovskim vezama sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i narko-bosovima(tzv.Zemunski klan)[3]. Godine 2004. sledi album ,,Gore od ljubavi??.

Juna 2006 na Ušću u Beogradu drži svoj do tada najveći koncert pred više od 150.000 gledalaca. Do danas je snimila 14 albuma. Godine 1991. glumila je Koštanu u istoimenom domaćem filmu.
izvor: wikipediaSearch