Nathan Never stripovi


NATHAN NEVER ILUSTRACIJA Nathan Never strip dugujemo trojici autora: Mikele Meda, Antonio Serra i Bepi Vigna koji su krirali ovaj strip čiji se prvi broj pojavio 1991. godine i odmah osvojio srca čitalaca. Crtež je uradio Claudio Castellini koji danas radi za Marvel. Ovo je ujedno bio i prvi strip prvi strip iz Bonellijeve radionice koji se bavio tematikom naučne fantastike.

Nathan je predstavljen kao malanholična osoba sa bolnim uspmenama iz prošloti jer je kao mali ostao siroče zbog osveta Jakuza ?japanske mafije. Oženio se lepom Laurom Loring koju je ubio kriminalac Ned Mejs koji i kidnapuje njegovu ćerku En. Iaok je EN spašena pretrpela je traumu i živi u sanatorijumu.

Radnja se dešava 150 godina u budućnosti kada je geografija poremećena usled strašnih nuklearnih katastrofa.

Nathan je specijalni agent agencije Alfa, jedne od mnogobrojnih agencija koja se zajedno sa policijom bori proti kriminala.. Jedna od članica agencije je i i Rebecca "Legs" Weaver. Među njima nema nikakvog emocionalnog odnosa već čisto prijateljstvo. Zanimljivo je da je da je Legs dobila vlastiti serijal i u kome je vec objavljeno preko 200 epizoda.

U daljoj budućnosti Nathan Never je vođa pobunjenika koji se bore protiv Tehnodroida, posebne vrste poluljudi-polumašina nastalih savršenim stapanja mesa i metala koji dolaze iz paralelnog svemira.
Search