Polovni automobili iz inostranstva u Srbiji


polovni automobil opel astra u nemackoj Početkom 2009. godine smanjena su carinske stope kada se uvoze polovni automobili izinostranstva i to na 10 % za auta koja dolazeiz zemalja Evropske unije i 12,5 % za automobile koji dolaze iz drugih zemalja. Ekonomska kriza smanjila je prodaju na automobila na auto placevima u Srbiji ali je nabavka vozila u inostranstvu i dalje aktuelna.

Polovne automobile u EU najviše kupuju, ne računajući domaće stanovništvo, ljudi iz Rusije i drugih bivših sovjetskih republika i istočno evropski država kao i iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Sve značajniji udeo ima kupovina automobila preko interneta. Polovni automobili za Srbiju se najviše dovoze iz Nemačke, Italije ali i u Francuske, Austrije, Holandije i drugih zemalja Evropske unije. U poslednje vreme intersantni su i automobili iz Engleske, jer su značajno jeftiniji.

Na sva vozila za koje se dokaže da su izvezena van EU dobija se povrat PDV-a koji je u Nemačkoj 19 %. Automobile u Srbiju je moguće uvesti ukoliko zadovoljavaju minimalno Euro 3 standarde.

povezane teme:
Auto placevi u Italiji
Auto placevi u Nemačkoj
Auto placevi u Austiji
Polovni automobili u Italiji
Polovni automobili u Nemačkoj
Polovni automobili u Holandiji
Polovni automobili u Francuskoj
Search