Auto placevi u Nemačkoj


polovni automobil sa auto placa iz nemacke volkswagen golf Na auto placevima i auto pijacama u Nemačkoj možete pogledati polovne automobile. Nemačka je veliki prozvođač automobila, a svima su dobro poznate marke Mercedes, BMW, Volksvagen, Audi, Opel... Naravno, na auto pijacama se mogu naći i modeli proizvođača iz drugih zemalja.

Ako se odlučite za kupovinu na autopijaci u Nemačkoj važan dokument je Dekra sertifikat koji se prilaže uz automobil, a koji dokumentuje ispravnost automobila i kilometražu. Automobili se mogu prethodno pogledati na sajtovima kao što je auto-m ili mobile.de. Mogu se uvesti samo automobili koji ispunjavaju Euro 3 ili Euro 4 standarde, a prilikom transporta odnsno, dovoza potrebno je obezbediti i zeleni karton i probne registarske table, a treba računati i na troškove overe ugovora, špedicije, carine, poreza i potom servisa i registracije.


bmw nemacki Polovni automobil bolje je kupiti na auto placu u Nemačkoj od registrovane firme, nego na auto pijaci od prodavaca i preprodavaca. Ako automobil kupite od registrovane firme dobićete garanciju, a automobili su obično ispitani i servisirani pre dalje prodaje. Još jedan razlog kupovine od pravnog lica je i povrat PDV-e, nemačkog poreza u iznosu od 16% što je značajna stavka u vrednosti automobila. U nekim slučajevima plaćanje se može izvršiti uplatom na račun ali je najčešća varijanta plaćanje u gotovini.

Ukoliko automobil želite da kupite iz Srbije a preko interneta ste ga primetili u ponudi nekog auto placa važno je da se dogovorite sa prodavcem da vas sačeka da ne bi došlo do situacije da je auto već prodat dok stignete u Nemačku. Priliko kupovine potrebno je da pribavite vlasnički list i saobraćajnu dozvolu (koji se u Nemačkoj nazivaju Brief) kao i probne tablice ukoliko auto dovozite a ako ga transportujete na prikolici probne table nisu potrebne.
Search