Auto placevi u Austriji


automobil sa auto placa - reno megan iz austrije Ponude polovnih automobila u Austriji mogu se videti naauto placevima u ovoj zemlji. Kao i iz drugih zemalja Evropske unije, uvoz vozila koje je kupljeno na auto placu je moguć ukoliko je automobil registrovan nakon 2001.godine, odnosno ako ispunjavaju Euro 3 ili Euro 4 standarde.


Ako kupujete automobil na auto pijaci u Austriji, da bi vozilo moglo biti uvezeno, mora se platitiPDV dok je plaćanje carine ukinuto od 2013. godine. Treba računati i na troškove transporta i to odlaska, boravka u hostelu ili hotelu, putarina odnosno vinjeta kroz Austriju, Mađarsku i Srbiju, kao i troškove za špediciju i ležarinu na carini. Nakon toga dolaze i troškovieventualnih popravki koje su pri kupovini polovnih auta najčešće potrebne i registracije automobila.

golf na auto placu Polovni automobil bolje je kupiti na auto placu u Austrijiod registrovane firme nego na auto pijaci od prodavaca imajući u vidu određenu garanciju i mogućnost reklamacije.

Ukoliko ste niste pre kupovine dogovorili sa prodavcem postoji rizik da je vozilo bude prodato dok posetite auto plac. Prilikom kupovine u Austriji potrebno je preuzeti saobrajne dozvole i tehnički - vlasnički list (tipen?ajn). Vozilo je moguće transportovati sa izvoznim tablicama koje imaju cenu oko 250 evra ili na šlepanjem na prikolici.
Search