Cena polovnog automobila Fiat Punto


polovan auto  fiat punto Fiat Punto je popularni mali gradski automobil. Proizvodi od 1993., nekoliko puta je redizajniran a trenutno se proizvodi i u Srbiji u fabrici u Kragujevcu. Jedno vreme je prodavo i pod nazivom Zastava 10 a u izrađujese u verzijama sa troje ili petoro vrata. U kragujevačkoj zastavi se proizvodi druga redizajnirana verzija.

Cena polovnog automobila Fiat Punto kod nas se kreće se od 3500 pa do preko 5000 evra, u zavisosti od stanja vozila, godišta i opremljenosti. Stariji modeli se mogu naći po manjoj ceni ali takvi modeli se ne mogu naći na auto placevima u Srbiji jer ne ispunjavaju Euro 3 standarde. Cene su dosta niže nego prethodnih godina a na to je svakako uticala i ponuda novog punta po ceni od 5999 evra u sistemu staro za novo.

Polovni Fiat punto najviše se uvoziiz Italije , Nemačke , Slovenije ali i drugih zemalja EU. Informacije o ponudama i cenam se mogu videti na auto placevima u ovim zemljama . Glavnu konkurenciju mu predstavljaju Opel korsa i Pežo 206.

Fiat punto se pojavio u prodaji 1994., i predstavljao je zamenu za, takođe popularni model ovog italijanskog proivođača - FiatUno. Fiat Punto osvojio je nagradu evropskog automobila godine za 1995 a druga generacija zamenila ga je 1999. godine. Usledio je redizajn 2003. i potom lansiranje nove, treže genaracije - Grande Punto.Search