Kakav polovnjak dobijemo za cenu koju platimo


polovan automobil oepl korsa Kakav polovan automobil dobijamo za cenu koju platimo. Da li su automobili sa auto placeva previše izraubovani i prešli ogroman broj kilometara? Na auto placevima je veliki broj belihautomobila Opel Corsa, Reno Klio i Fiat Punto koji su bili u vlasništvu firmi i prešli su preko 200 000 kilometara. Ovi automobili su na zapadu dosta jeftiniji pa ih auto dileri kupuju i zatim dotaraju, srede, ispoliraju tako da je na ovakvim automobilima zarada dobra.

Polovnjaci su u Srbiji još uvek skupi u odnosu na kvalitet koji su dobije, iako su torškovi za porez i carinu smanjeni oko 10 % a došlo je i do pada cena usled manje tražnje kao posledice ekonomske krize. Ipak prostora za pad cene na auto placevima u Srbiji još uvek ima. Prilikom izvoza polovnog automobila iz zemlje porekla auto dileri ostvaruju pravo na povrat PDV-a što uvećava njihovu zaradu. Takođe, može se očekivati pad cena novih automobili i prbližavanje cenmapolovnoih automobila istog modela, stoga niko nece kupiti polovni automobil ako je mala razlika u ceni.

Postoji mogućnost i da se osoba uveze samaauto iz Nemačke, naročito ukoliko ima rođaka ili prijatelja u toj zemlji. U tom slučaju vetovatno će proći povoljnijei dobiće mnogo kvalitetniji automobil u skladu sa svojom željom.
Search
povezane teme: