Cena polovnog automobila Renault Clio


polovan auto reno klio Renault Clio je mali gardskiautomobil čiji je proivođač francuska kompanija Reno. Ovaj model zamenio je poznati Reno 5. Reno Klio prvi put je lasniran na tržištu 1990. godine a sedam godina kasnije, 1997. godine se na tržištu pojavila i druga verzija koja je proizvođena sve do 2005. kada je zamenjena modelom Clio III.

Cene polovnih automobila na našem tržištu su različite, a ponuda polovnjaka je velika. Za 2.500 evra se može naći automobil star deset godina, ako više volite novije generacije Clia potrebno je da izdvojite više novca. Prema podacima sa sajtova www.polovniautomobili.com i www.mojauto.rs polovan Renault Clio 1.2 16v, 2005. godište, koji je prešao 190.000 km, na benzin, košta 2.300 evra, a Renault Clio 1.5 dci karavan, proizveden 2011. godine, koji je prešao 138.000 km, na dizel, košta 5.550 evra. Naskuplji model koji smo našli u oglasima je Renault Clio 1.5 dci Dinamique, 2011. godište, koji je prešao 86.000 km , na dizel košta 6.600 evra.

Starija generacija ovog automobila se prodaju po ceni od oko 2000 evra a cena polovnog automobila Reno Clio II sa koji ispunjava Euro 3 standarde može se naći na auto placevima po ceni od 3200 evra pa na više.

Reno Clio je automobil koji proizvodi francuska firma Reno od 1990. godine. Prvi put je predstavljen na Sajmu automobila u Parizu 1990. godine i iste godine je počela proizvodnja. Reno Clio je imao veliki uspeh na tržištu i predstavlja jedan od najprodavanijih automobila u Evropi. Dva puta je proglašavan za auto godine. Do danas su izbačene četiri generacije ovog vozila, poslednja se proizvodi od 2012. godine.

Najnoviji Clio je jedan od lidera u ovoj klasi kada je u pitanju prostranost kabine, zahvaljujući velikoj dužini, što znači da na zadnjoj klupi ima više nego dovoljno mesta za putnike u obe verzije, i sa troje i sa petoro vrata. Na crash testu osvojio je maksimalni rezultat, što znači da je izuzetno bezbedan. Dolazi sa brojnim inovativnim opcijama i mogućnostima, uključujući ključ-karticu za daljinsko otvaranje vrata, i startovanje automobila, kao i senzore za kontrolisanje pritiska u gumama i svetla za osvetljavanje krivina. Novi Clio dolazi sa ponudom od čak šest motora: tri benzinska i tri dizela.Search