Plejboj


Bigrafija Grupa Plejboj

Grupa Plejboj je osnovana 1992. godine od strane bivših članova grupa Euforija i Presing. Grupa je skrenula pažnju na sebe u okviru manifestacije Brzi bendovi Srbije u Domu omladine, gde su u specifičnoj odeći, sa atraktivnim igračicama, perikama i, najvažnije, sa odličnom muzikom bili prava atrakcija. Svoj prvi album ,,Sviraj dečko" su objavili 1994. godine. Sredinom 1995. godine promovišu CD singl na kome se nalazila pesma ,,Znaj" i obrada hita grupe Film, ,,Zajedno". Na snimanju je za bubnjevima bio Žika Todorović. Interesantan uvod u pesmu ,,Zajedno", ,,Plejboj, najbolja jugoslovenska grupa svih vremena" je pomalo parodičan slogan na isti u pesmi Discipline kičme.

1997. godine objavili su album ,,Overdrive", na kom je korišćen veliki broj duvačkih i gudačkih instrumenata. Hit sa albuma je bila pesma ,,Superstar", sa specifičnim spotom u kom su svi članovi okrenuti ledjima prema kameri. Uopšte, grupa je imala veoma dobre spotove za svoje pesme. Njihov spot za pesmu ,,Ko je ko" je dobio priznanje za najbolji rok spot (Brooklin).

Plejboj je bio veoma aktivan i u stvaranju muzike za predstave i filmove. Grupa je svirala u predstavi ,,Trinidad", a pesma iz predstave ,,Ja hoću mambo", koju su pevali Branko Vidaković, Anica Dobra i Boda Ninković je bila medijski hit 1993. godine. Grupa je radila muziku i za predstavu ,,Beogradske priče", ali i za filmove ,,Geto " tajni život grada" i ,,Do koske".

članovi grupe:
Roman Gorček (bas)
Igor Perović (gitara)
Miladin Radivojević (bubnjevi)
Dušan Petrović (saksofon)
Goran Milošević (bubnjevi)





Search