Dejan Cukić i Spori ritam bend


Bigrafija

Dejan Cukić je rodjen 4. novembra 1959. godine u Beogradu. Pre solo karijere bio je u grupi Dizel, u Tiltu, u Bulevaru i pred samu solo karijeru u Bajaginim instruktorima, gde je bio vokal i svirao sitne udaraljke.

Tokom svoje muzičke karijere, Dejan Cukić paralelno se bavio i novinarstvom. Od većih uspeha na ovom polju pominju se njegovi intervjui sa Dire Straits, Stingom, Uriah Heep, Tinom Tarner i drugima. često se potpisivao kao Vrisko Njačić.

Početkom 1987. godine snima svoj prvi solo album ,,Spori ritam". Posle toga je sa Bajagom i Instruktorima bio na poslednjoj zajedničkoj turneji u Sovijetskom Savezu, nakon čega sporazumno napušta grupu.

Spori ritam band je formiran 1988. godine od već poznatih muzičara u to vreme.

Na albumima benda su se često nalazile obrade poznatih hitova, a posebno iz repertoara grupe Bulevar. Tokom svog postojanja, Spori ritam je veoma često menjao svoj sastav, a nisu im bile strane ni česte pauze.

Album ,,4 1/2 Ja bih da pevam", koji se pojavio 1996. godine, je uradjen sa saradnicima Džonijem Štulićem, Marijom Mihajlovićem i Borom Djordjevićem. Marija Mihajlović je postala stalni član grupe.

Cukić je pored novinarstva i muzike, bio posvećen i glumi. Imao je uloge u jednoj TV drami i opereti.

članovi
Dejan Cukić (vokal)
Marija Mihajlović (vokal)
Safet Petrovac (gitara)
Slobodan Jurišić (bubanj)
Vlada Negovanović (gitara)
Branko Isaković (bas)
Nenad Novaković (bas)
Bata Božanić (bas)
Dragan Mitrić (klavijature)

Diskografija - Albumi
Спори ритам (1987.)
Заједно (1989.)
1991 (1991.)
4 1/2 - Ја бих да певам (1996.)
Играмо на улици (1998.)
Дивљи мед (2000.)
Календар (2002.)
Убрзање (2008.)
Search