Prodaja automobila u Srbiji u 2013.


Prodaja automobila u Srbiji u prvih devet meseci 2013. godine beleži pad od 10% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj pad i nije toliko loš, ali kada se ima u vidu da je i prošla godina u odnosu na koju upoređujemo takođe bila loša pad dobija više na značaju.

Do pada prodaje ukupno gledano je došli iako je Fiat Automobili Srbija prodavao svoj novi model Fiat 500L pod veova poviljnim uslovima i povećao svoju prodaju. Konkretno ovaj proizvođačnije imao negativne rezultate u ovoj godine,ali je pad prodaje kod drugih proizvođača veći. Najveći pad prodaje zabeležili su Mini (-50%), Chevrolet (-45%), Jeep (-37%), Ford (-35%). Brendovi koji su tradicionalno ?skidali kajamak? kod nas beleže takođe pad prodaje Dacia (- 30%), Opel (-28%), i VW (-23%), njih je najviše pogodio nestanak kupca sa redovnom platom od 600 evra.

Da bi shvatili razmere tržišne katastrofe, ovogodišnji rezultat od 16.685 prodatih vozila poredimo sa istim periodom 2008. godine kada je za devet meseci prodato 43.759 vozila, što predstavlja pad tržišta od preko 60%.


povezane teme:
Polovni automobili u MinhenuNemačka
Polovni automobili u Berlinu Nemačka
Golf 4 - cena automobila
Cena - polovan automobil Reno Klio
Ukupna prodaja novih i polovnih automobila u Srbiji
Polovni automobili Slovenija
Auto placevi u Srbiji




Search