Polovni Ford Focus - cena automobila


ford focus Ford Fokus je automobil koji proizvodi američka kompanija Ford od 1998. godine. Do danas su izbačene tri generacije ovog automobila . Poslednja se proizvodi od 2011. godine. Fokus spada u nižu srednju klasu automobila i podaje se na većini tržišta u svetu. Prva generacija Fokusa u Europi se počela prodavati 1998. godine kao naslednik popularnog Escorta, a naročito je bila popularna u Velikoj Britaniji. Godine 1999. Fokus se pojavio i na severnoameričkom tržištu, a u sledeće dve godine bio je najprodavaniji automobil na svetu. photo: matthias

Cene polovnih automobila Ford Fokus se kreću od 2.500 evra za modele stare deset godina, pa naviše. Prema podacima koji se mogu videti u auto oglasima polovni Ford Focus 1,8TDCI, 2004. godište, na dizel koji je prešao 190.000 km košta 2.650 evra, a Ford Focus 1.6 tdci navi, 2010, godište, na dizel, prešao 160.000 km košta 6.850evra. Najskuplji model koji smo našli u oglasima je Ford Focus 1.6TDCI TREND, proizveden 2012. godine, na dizel, prešao 63.000 km košta 10.990 evra.

Treća generacija je jedan od najvažnijih automobila u istoriji Forda. Novi Focus je jako kvalitetno sastavljen koristeći kvalitetnije materijale. Buka u kabini je znatno manja od prošle generacije te je i udobniji. Focus je još uvijek najbolji automobil u klasi ali udobnost je uzela danak pa mnogi novinari u recenzijama govore da se izgubilo ono malo vozačkog osjećaja. Ford je najavio da neće biti CC i modela sa troja vrata. Na rang listi nemačkog TUV-a Ford Focus deli 29. mesto sa audijem A4, sa 4,3 poena. Drugim rečima nalazi se odmah iza pouzdanih japanskih automobila i nekih Mercedesovih modela. Konstantno visok nivo kvaliteta ovog automobila tokom 7 godina proizvodnje pozitivno je uticao na popravljanje imidža ove marke. Ford Fokus nudi dovoljno mesta za pet odraslih putnika. Na putu se ponaša sigurno zahvaljući izvrsnom ogibljenju, čak i kada je natovaren.
Search