Serija: Dosije-X


Od utorka 8. jula na Prvom programu RTS-a počinje emitovanje kultne "Dosije X". Serija je stekla popularnost širom sveta, kao i ogroman broj sledbenika. Jedna je od prvih koja je imala posebnu promociju na internetu koja je dodatno angažovala gledaoce.

Ovo TV ostvarenje ima veoma složen sadržaj, veliki broj likova i priča koje se preprliću, stoga podsećamo samo na to kako je sve počelo.

Foks Molder (Dejvid Duhovni) je nekonvencionalni agent FBI koji proučava nekolicinu nerešenih slučajeva poznatih pod imenom "dosijea X". Uveren je da je su svi ti slučajevi povezani sa nadprirodnim fenomenima. Da bi ga bolje kontrolisali, i srušili njegove neobične teorije, čelnici FBI, ga udružuju sa mladim agentom Dejnom Skali (Džilijen Anderson) koja je naklonjena naučnim metodama.

Rešavajući krajnje čudne i neobjašnjive slučajeve, ovaj par je u konstantnom sukobu, Skalin racionalni um nikako ne može da prihvati Molderovo verovanje u postojanje nepoznatih, paranormalnih sila. Njihov odnos postaje kompleksiniji sa svakim novim slučajem - opasnosti i izazovi sa kojima se susreću, profesionalno i prvatno zbližavaju ovo dvoje različitih agenata.

Search