X-men na filmu


x men film poster Ovo je veoma važan film što se tiče strip filmova i kada se pojavio svi veliki filmski studiji sa pažnjom su pratili njegov uspeh da bi videli imaju li filmovi zasnovani na stripu svoju publiku. Film je ispao dosta dobar i zaradio preko 150 miliona dolara a priblično dobro je prošao i njegov nastavak. Treći deo najavljen je za 2006. godinu. Scenarističku osnovu filma predstavlja sukob ova dva lika, odnosno štićenika Charlesa Xaviera koji vodi školu za natprirodno nadarenu decu i Magneta i njegovih mutant saradnika, koji odbacujući ljudsku brutalnu prirodu veruju da je mutant rasa superiornija i da treba da upravlja čovečanstvom.

Mnoštvo likova, preko 10 mutanata je otežavalo njihovo dosledno uvoženje i razvijanje - dok su se svi pojavili to je gotovo bio i kraj filma - ali je to ujedno i šansa za isticanje njihovih međusobnih odnosa, koji su ih i spojili.

Nastavak je je najskuplji film ikada snimljen u Kanadi i predstavlja pionirski poduhvat u ekranizaciji stripova. U njemu je stavljen je akcenat na predstavljanje nove generacije mutanata.
Search