Modesti Blejz na filmu


modesti blejz slika

Prvi film o Modesti Blejz snimljen je 1966. godine i predstavljao je veliko razočarenje za ljubitelje stripa ali i filma. Glavnu ulogu igrala je Monika Viti, u to vreme popularna italijijanska glumica. Film je žanrovski nedefinisan između akcije i parodije uz brojne scenarijske propuste. Originalni tekst Petera O' Donela bio je gotovo u potpunosti izmenjen do neprepoynatljivosti. Pošto glavna glumica nije znala engleski jezik, tako da je njen izgovor predstavljao katastrofu i nakon 16 nedelja beznadežnih pokušaja angažovana je druga glumica za nasnimavanje vokala koja je pročitala ceo tekst.

Drugi fim je nosio naslov My Name Is Modesty i pojavio se 2003. godine u produkciji Quentina Tarantina. Glavnu ulogu u tom filmu tumacila je Alexsandra Staden poznata kao Lady George iz filma Vašar taštine. Ni ovaj film nije oduševio kritičare ali je od strane publike, posebno stripoljubaca, bio dobro prihvacen.

Filmovi:
Modesty Blaise (1966) , 119 minuta, režija Joseph Losey, scenario Evan Jones, Peter O' Donell, uloge Monica Vitti, terence Stamp, Dirk Bograde, Harrz Andrews

My Name Is Modesty (2003)
Search