Dik Trejsi na filmu


dik trejsi scena iz filma Dik Trejsi je prototip surovog policajca koji veruje u pobedu pravde, često u vidu smrti zločinca ali koji ipak deluje u okviru sistema. Kao takav bio je pogodan za ekranizaciju. Najznačajniji film o ovom strip junaku je režirao je Voren Biti koji je i igrao glavnog junaka a glavnu žensku ulogu je poverio Madoni sa kojom je u to vreme bio u burnoj ljubavnoj vezi. U filmu je okupljena impozantna glumačka ekipa koju su činili Al Paćino, Dastin Hofman, Džejms Kan i drugi poznati glumci. U skladu sa tradicijom stripa svi negativci su izobličeni, moralno i fizički, tako da su glumci morali da pretrpa velike maskerske intervencije.

Film je imao osrednji uspeh u bioskopima i solidan kvalitet a jedna od glavnih zamerki je da Voren Biti (kod nas uglavnom poznat po ulozi u filmu Sjaj u travi) nije bio glumac za akcione uloge. Veliki uspeh ostvarila je muzika iz filma gde je Madona lansirala nekoliko svetskih hitova.

Filmovi i serije:

Dick Tracy (1937), 290 minuta 15 epizoda, režija Alan James i Ray Tazlor, glavna uloga Ralph Bzrd

Dick Tracy (1945), 61 minut, režija William Berke, glavna uloga Morgan Conway

Dick Tarcy (1990), 103 minuta, režija Voren Biti, Uloge, Voren Biti, Charlie Korsmo, Maddona, Al Pachino, Dustin Hoffman, Glenne Headly...
Search