Polovni automobili u Sofiji - Bugarska


polovni audi s6 Sofija je glavni grad Bugarske sa oko 1.260.000 stanovnika. kako je ovo i najveći grad u bugarskoj to je i ponuda automobila u ovom gradu i najveća. Kupovina polovnog automobila u Bugarskoj posebno je intersantna našim građanima koji žive u blizini granice ove države, te se godišnje uvozilo i preko 4.000 ovakvih vozila u Srbiju.

Cene automobila u Sofiji, Bugrska
Ponuda i cene automobila u Bugarskoj može se videti na nekom od mnogobrojnih specijalizovanih auto sajtova ali i posetom auto placevima. Treba imati u vidu da su cene istaknute na sajtovima često nešto veće od cena po kojima se vše transakcije, te je se može očekivati da se postigne u pregoviroima cena manja za 200-300 eva. Najveći auto placevi u Bugarskoj su u Sofiji - Gorubljane a takođe veliko prodajno mesto je u mestu Dupnica. Cene se i na auto placevima mogu spustiti i za više od 300 evra u odnosu na oglašene. U oglasima polovni automobil BMW serie 3 sa pređenih 140.000 km 2007. godište košta oko 6.300 evra, Opel Insignia 2.0 ctdi sa pređenih 90.000 km 2009. godište košta oko 8800 evra a Pežo 407 z 2004. godine sa pređenih 150.000 kilometa ra košta oko 3.200 evra. BMW serie 5 star 10 godina sa pre]enih 230.000 kilometara može se kupiti po ceni od 9.600 evra, polovni Volkswagen Passat u Sofiji koji je star 14 godina može se naći po ceni manjoj od 4.000 evra.

Postupak kupovine automobila u Bugarskoj
Nakon što odaberet automobil koji odgovara vašim potrebama i kupovnim mogućnosti potrebno je zaključiti ugovor. Ukoliko kupujete na auto placu najčešće već vlasnici pružaju podršku oko sklapanja potrebnog kupoprodajnog ugovora. Ovakav ugovor mora biti overen kod javnog beležnika. Da bi vozilo moglo da se izveze iz Bugarske potrebno je od tamošnje policije gde je potrebno dobiti tranzitni broj neophodan za izlazak iz zemlje kao i izvršiti neophodna plaćanja taksi. Za ove potrebe najbolje je angažovati neku od agencija koje vrše ove poslove. Ova usluga nije skupa u odnosu na mogućnost da se jednostavno završi posao i uštedu vremena koju donosi.

Troškovi prilikom kupovine polovnog automobila u Bugarskoj
Prilikom uvoza automobila u Srbiji potrebno je platiti PDV u iznosu od 20% a treba računati i na troškove registracije od 20ak hiljada dinara pa naviše u zavisnosti od vrste automobila kao i na troškove transporta i potom servisa koji se najčešće radi posle kupovine. Prilikom uvoza potrebnoje platiti i troškove špedicije koja obavlja neophodnu radnje pred carinskim organima, iako se sama carina ne plaća za većinnu vozila koja su proizvedena u Evropskoj uniji.Search