Offshore registracija automobila


skup auto -  pontiac Offshore registracija automobila je jedna od mogućnosti da se ne plate porez i carina na automobil koji se kupi. Na oavj način automobil se ne uvozi nego se u zemlji vozi sa stranim tablicama. Automobil se registruje u nekoj od offshore zemalja, a postoji i mogućnost da se dobije državljanstvo takve zemlje ukoliko je to zbog propisa potrebno.Osim uzimanja državljanstva još jedna mogućnostosnivanje firme sa sedištem u toj zemlji. Ipak, opcija offshore registracije primamljivaje i dostupna vlasnicima skupih automobila. Za skupe automobile dažbine koje treba platiti državi mogu ići i preko deset hiljada evra pa je ekonomski intere izraženiji. Za vlasnike automobila manje vrednosti koje i ogromna većina ljudi kupuje ova mogućnost nije toliko interesantna.

Najpopularnija država u kojoj se vršila ovakva registracija bio ne Vanuatu ali je došao pod udar zapadnih zemlja koje su ga prinudile da prestane sa ovakvom praksom. U svetu postoji tri puta više registrovanih automobila nego što je broj stanovnika te zemlje.

Trenutno najpopularnija zemlja za offshore registraciju automobila su Kukova ostrva.Registracija se produzava jednom godišnje a osiguranje nije uključeno u cenu.Search