Novi Volkswagen passat u 2014. godini


Nemački proizvođač automobila Volkswagen bi u 2014. godini mogao na tržište da izbaci novi unpređeni model VW passata. Novi Volkswagen Passat za 2014. godinu imaće nove motore - benzince snage od 125 do 280KS i dizelaše snage od 116 do 231KS. VW Passat osme generacije će biti i 100 kilograma lakši.

Novi model se očekuje krajem 2014. godine, izmene se odnose kako na unutrašnjost tako i na spoljašnjost automobila. Izmene su rađene po ugledu na novi golf, ali u odnosu na golf imaće više prostora za putnike i prtljag. Cene za novi Passat bi trebalo da bude slična trenutnim cenama.

Motori bi trebalo da troše oko 15 posto manje goriva, a jedan od razloga je i manja masa za oko 100 kilograma. U ponudi će biti i modeli sa pogonom na sve točkove, kao i DSG menjač sa sedam stepeni. Nemci najavljuju Start-stop sistem, Euro6 motore kao i isključivanje cilindara kada nije potrebna veća snaga.

Gledajući dizajn, zaključuje se da Passat stalno raste, ali naraslo je samo međuosovinsko rastojanje za 80 milimetara. Tako da spoljašnje dimenzije što se tiču dužine ostaju nepromenjene - 4780 mm. Ali, novi Passat će imati veću širinu, biće niži i imaće više prostora za putnike na zadnjoj klupi i nešto veći prtljažni prostor.

Novi Passat dobija nova prednja i zadnja svetla, tu su i veći 18-inčni točkovi koji će mu podariti više sportskog izgleda. U novom Passatu će moći da se naruči i head-up display i panoramski krov. Od multimedije tu su veći ekrani u boji osetljivi na dodir, spajanje sa pametnim telefonima, internet televiziju, streaming muzike. Mnogima će sigurno biti zanimljiv i Google Earth, pomoćnik u slučaju zastoja u saobraćaju i nekoliko kamera koje će davati sliku iz ptičje perspektive.





Search