Najtraženiji polovni automobili u 2015. godini


Najtraženiji su automobili koji koštaju do 2.000 evra, na drugom mestu su oni koji koštaju do 1000 evra, a na trećem polovnjaci sa cenom do 1.500 evra. Nije sve tako crno kada se pogleda i ostala statistika, pošto su naredni kupci oni koji traže automobile do 5.000 evra, a za njima oni koji se interesuju za vozila od 5.000 do 7.000 evra. Međutim luksuzni polovni automobili ipak pronalaze svoje kupce. Očigledno je da situacija nije sjajna, ali vozača sa dubljim džepom ipak ima.

Cena registracije je i dalje problem za vozače, pa je to razlog da se prilikom kupovine odlučuju za automobile sa manjom kubikažom. Najtraženiji polovnjaci su sa kubikažom do 2,0 litra, jer su svi automobili iznad toga veoma skupi za prosečnog vozača. Na drugom mestu su automobili sa motorom do 1,6 litara, a slede oni sa agregatima do 1.800 kubika.

Najtraženije marke i modeli su tradicionalno nemački modeli i marke: VW, Opel, Audi i BMW zauzimaju prva četiri mesta. U stopu ih sledi Fiat, kojeg takođe u stopu prate Renault, Mercedes i Peugeot. Ni Ford nije daleko, dok je Citroen s mukom uspeo da napravi nešto veću prednost u odnosu na Alfa Romeo. Iza njih su izjednačeni Zastava i Škoda.



Search