Atheist Rap


Bigrafija, istorija grupe
Grupa Atheist Rap je osnovana 1989. godine od strane pevača Popa i Vladimira Kozbačića Pećinka. Sastav povremeno svira pod imenom Božidar stari park i Električni Jurica. Tako su nastupili i na festivalu Brzi bendovi Srbije. Svoj prvi koncert grupa je održala maja 1989. godine i već 1990. se priprema materijal za debi album. Album je trebalo da izda Jugoton, ali izbija rat, materijal se gubi i do prvog albuma se čeka još 2 godine. Debi album ,,Maori i crni Gonzales" donosi zanimljive pesme, ,,Blu Trabant" i ,,Wartburg limuzina". Drugi album ,,Ja eventualno bih ako njega eliminišete" je doneo izmedju ostalog i dve pesme za TV emisiju ,,Fore i fazoni" Ljubivoja Ršumovića.

Početak i uspon ovog benda je vezan za novosadski klub "žuta kuća", gde su članovi ovog benda svirali, pili i živeli. Pesme "Blu trabanta i "Varburg limuzina" su vrlo brzo po objavljivanju došle na vrh svih top lista u bivšoj Jugoslaviji.

Prvi album "Maori i crni Gonzales" je imao i svoje reizdanje 1994. godine, uz bonus pesme ,,Gril 13", ,,Stomak eliminator", ,,Novosadski vašar" i ,,Gusti sok" i par koncertnih snimaka. U svojim pesmama grupa često koristi citate iz repertoara KUD Idijota, EKV, The Clash, ?ak Kiše Slabinca i iz filma ,,Nacionalna klasa". Potom slede albumi "II liga zapad" - 1998, Predsednici predsedništva predsednika - 2001, "Osveta crnog Gonzalesa" - 2005. i "Priče matorih pokvarenjaka" - 2010.

Basista Zoran Zarić je umro od raka pluća u februaru 1997. godine. Grupa krajem 1997. godine nastavlja sa radom sa novim basistom Zoranom Lekićem iz Obojenog programa.

članovi Atheist rap
Aleksandar Popov Pop (pevač)
Vladimir Kozbačić Pećinko (pevač)
Vladimir Radusinović Radule (gitara)
Zoran Zarić Zare (bas)
Aleksandar Milanov Acke (bubanj)
Petar Ristić Teča
Zoran Lekić (bas)
Slobodan Fekete
Dušan Ječmenica Dulles

Albumi Atheist Rap
Maori i crni Gonzales ? 1993.
Ja eventualno bih ako njega eleminišete ? 1995.
II liga zapad ? 1998.
Predsednici predsedništva predsednika ? 2001.
Osveta crnog Gonzalesa ? 2005.
Priče matorih pokvarenjaka ? 2010.
Search