Restilizovan Volkswagen Scirocco za 2014


Volksvagen je osvežio Scirocco za 2014. godinu. Scirocco je pretrpeo blagu restilizaciju i dobio poboljšane motore. Vremenski period od šest godina kod VW modela obično označava da je došlo vreme za novu generaciju i da stara verzija odlazi u penziju. Aktuelni Scirocco je izuzetak.

Ovaj automobil će, zahvaljujući redizajnu, dobiti šansu da se takmiči za naklonost kupaca još 3-4 godine. Pored novih bi-ksenon farova i LED dnevnih svetala, redizajnirana je i maska hladnjaka i branik. Zadnji deo automobila takođe ima nove svetlosne grupe, koje uključuju i LED stop svetla, preoblikovan je branik, ali i vrata prtljažnika.

Sličan nivo restilizacije izveden je i na visokoperformantnoj verziji, modelu Scirocco R. U Volkswagenu kažu da su poboljšali kvalitet materijala u unutrašnjosti, dok će putnici moći da uživaju Dynaudio Excite zvučnom sistemu.

Osveženi Scirocco opremljen je i Park Assist sistemom za pomoć prilikom parkiranja. Osnovni 1.4 litarski TSI benzinac pojačan je za 3 ks i sada raspolaže sa 125 ks (92 kW). Prema fabričkim podacima, automobil prosečno troši 5,4 l/100 km i emituje 125 grama CO2 po kilometru.

Sva tri 2.0 litarska TSI motora takođe imaju više "konja" u odnosu na postojeće varijante. Najslabiji među njima sada ima 20 ks više i u stanju je da proizvede 180 ks (132 kW) uz prosečnu potrošnju od 6 l/100 km i CO2 emisiju od 139 g/km.




Search